Să nu credeți că Alexia a dormit pe podea timp de două luni, de când am scris articolul despre camera lui Matei..ci a intervenit școala on-line, bebelușa Siena care doarme cate 10 minute la 3 ore și în general timp ocupat cu altele și nu cu montatul ultimelor piese la Alexia în cameră. Dar am reușit până la urmă, așa că să începem!
La prima vizită în apartament, copiii și-au împărțit camerele destul de rapid (pfiu ce ușurare, credeam că se vor certa pe camera care este acum al lui Matei, pentru că avea balcon). Camera Alexiei este mai mare, dar pentru că a rezultat în urma unor recompartimentări „moderne” iar noi nu eram dispuși să mai amânăm mutarea pentru alte modificări pe care le-am fi dorit, a trebuit să lucrez cu ce aveam. Spațiul iți creea sezația de îngust și lunguieț, am atașat aici o imagine, așa că primul gând a fost că trebuie să separ camera în două zone funcționale.
Before – așa arăta camera Alexiei când am văzut-o prima dată
Am păstrat și aici doar patul, cu multe negocieri în privința canapelei (nu știu cum sau de ce, dar și Matei și Alexia ar fi păstrat-o) și am continuat cu amenajarea camerei pentru o fetiță creativă, veselă și nu în ultimul rând foarte cochetă. Astfel am ajuns la următoarele piese necesare:
Am ales și de data aceasta un perete decorat de noi în aceeași manieră ca în camera lui Matei. Acesta va fi elementul central și va contribui la obținerea atmosferei acestei camere- veselă dar nu prea încărcată, girly dar interesantă în același timp. De data aceasta am folosit pătratele ca temă repetitivă și următoarele materiale:
Am trecut apoi la separarea celor două zone funcționale – una destinată odihnei și spațiului pentru haine, accesorii, privit în oglindă și cuibărit în pat pentru citit (Alexia citește mult și cu drag) și o altă zonă pentru lucru: scris, bricolat, depozitare jucării. Pentru separarea celor două spații am realizat noi, așa cu mânuțele noastre, un perete/bibliotecă din același lemn recuperat, cu grijă să nu privăm spațiul de lumină naturală.
Mai departe, am optat pentru un dulap PAX, găsit online la un preț foarte bun pe care l-am montat în spatele ușii, piesa de rezistență fiind sertarul pentru bijuterii (cumpărat separat de noi) în care nu va fi niciodată ordine. Tot aici, în zona de odihnă/dulap haine am montat un suport metalic pentru rame foto și un cuier din lemn pentru accesoriile Alexiei.
Biroul este aceeași piesă ca și în camera lui Matei, realizat din lemn masiv de fag, mai exact, placă din lemn încleiat fag de la Hornbach, căreia i-am atașat picioare metalice pentru birou și pe care ulterior l-am lăcuit. Pentru zona de depozitare de lângă birou, am ales aceeași comoda cu rotile IKEA, de data aceasta albă, iar scaunul de birou este acum roz, achiziționat online, la preț redus. Ușa lamelară este prezentă și aici, am închis cu ea dulapul de jucării, am achiziționat-o tot de la Hornbach. Tot în zona de studiu, pentru organizarea materialelor de lucru, am montat pe perete deasupra biroului, o piesă TROFAST, de la IKEA, pe care intenționam să o vopsim dar nu am mai apucat:).
Ne place mult ce a ieșit la Alexia, e aerisit și vesel, îți dă o stare bună. În plus pe lângă piesele menționate pe parcursul articolului, am mai cumpărat câteva accesorii:
Covoraș alfabet camera copilului cumpărat de la JYSK.
Fotoliu Puf – producător local – 120 lei
Ceas Perete – jysk
Coș jucării H&Mhome
Cuier bambus H&Mhome
Set oglinzi perete IKEA
Proiectant: Laura Cotoban
Text: Laura Cotoban
Foto: Laura Cotoban
Dată proiect: septembrie/octombrie 2020