Emre are 9 ani, este clasa a 2-a și este finul surorii mele:)

ne stim de cand era in fașă, ba chiar ne placem de când era el în fașă, astfel că este o nespusă onoare pentru mine să îi creez un univers numai al lui, în care să se retragă atunci când simte nevoia de timp de unul singur. Spuneam într-un articol despre nevoile unui copil cu personalitate colerică din punctul de vedere al spațiului în care stă cel mai mult…ei bine, cand am început proiectul Emre a spus asa: vreau portocaliu, verde aprins și rosu:))..și vreau geometrie, dulap de haine, birou, pat suspendat căței lipiți pe pereți și labirinturi…..toate acestea într-un dormitor de 7 mp…wowww, nu?:)))

Render

Imagine reală

Imagine reală

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La momentul în care scriam începutul articolului eram în faza de implementare, micul meu beneficiar a fost de acord cu soluția propusă, cu condiția ca el să scrie cu mâna lui Teorema Lui Pitagora:)

Despre labirint, ne-am asigurat să propunem unul tare greu de descifrat pe de-o parte dar și atât de antrenant încât să iți vină să reiei mereu chiar și dacă ai descoperit drumul, sunt mai multe posibilități.

Patul este o piesă din lemn masiv, customizată și gândită să ofere confortul necesar și să reziste în timp…și desigur să fie dintr-un material natural.

Alegerea soluției cu pat suspendat a fost, așa cum povesteam încă de la începutul articolului, chiar solicitarea expresă a lui Emre, însă trebuie să spun că varianta aceasta rezolvă atât problema spațiului (7mp da?:)) dar și separă somnul de zona de relaxare.

Am vrut ca spațiul să ofere suprize și experiențe peste tot astfel că, în zona propusă pentru jocul cu labirintul, am prevăzut un mic corp de mobilier în trepte, unde și depozitează lucuri/jucării/cărți dar și are acces secundar la patul suspendat:)

La momentul proiectării, în camera lui Emre se afla un geam, nu o ușă către balcon. Emre are un cățel, abia îl primiset cadou, îl cheama Mojo . Pentru a îi ține apropiați și a evita orice pretext de a nu se ocupa de micul canin Mojo, am propus accesul direct către balcon (pentru că Mojo acolo își va avea universul lui și el:)) dar și pentru o mai bună calitate a luminii naturale.

 

Render/ Imagine propusă

Render

Imagine reală

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spațiul de depozitare pentru haine l-am ascuns bine fără să neglijăm faptul că sunt destul de multe obiecte de introdus acolo. De fapt, soluția este mobilierul PAX de la IKEA, care se poate adapta la interior după toate nevoile: sertare, polițe, diverse accesorii.

Spațiul de lucru, biroul, este orientat cu fața spre lumină iar masa se poate extinde la dreapta atunci cand este nevoie. Am vrut să las cât mai mult spațiu liber în care să se circule, cu atât mai mult acum, când există și ușa către balcon.