Servicii

CAMERA COPILULUI

In perceptia unui copil, spatiul este mult mai mare decat in realitate.

Nu stiu daca ati avut ocazia sa revedeti un spatiu al copilariei dupa mult timp si sa constatati cat de mic pare in prezent dar cum mirosurile lui si emotiile pe care ni le trezeste sunt inca acolo. De aceea spatiul intim al unui copil este foarte important. Este universul lui in care viseaza, experimenteaza prin joaca, uneori se ascunde, isi imagineaza povesti. Fiecare proiect devine astfel o provocare unica de a reda lumea unui copil prin elemente specifice: mobilier, finisaje, texturi, decoratiuni, lumina dar fara a investi o avere in asta, pentru ca ei cresc atat de repede? Dar beneficiile unei astfel de investitii se cunosc pe termen lung.

SPATII DE JOACA PENTRU COPII

Cred ca am vazut cu totii macar un spatiu de joaca la care ne-a ramas gandul.

Arhitectura are o misiune atat de complexa uneori, incat e si o mare mandrie sa o poti practica dar si o mare responsabilitate. Ati observat vreodata cum aparitia unui obiect de arhitectura (fie el spatiu public, loc de joaca, parc..etc) determina imediat o schimbare de abordare a utilizatorilor? Parca impune un noi soi de respect prin simpla prezenta. Un loc de joaca, poate construit cu acelasi buget ca cele mai multe locuri de joaca pe care le stim cu totii. Dar adaptat la nevoile contextului in care va fi realizat, chiar ar putea schimba destinul unui copil. Poate o tabla de sah pentru copii asezata unde trebuie va fi punctul de plecare pentru un viitor campion, si e un efort minim.

SPATII DE EVENIMENTE PENTRU COPII

SPATII DE EVENIMENTE PENTRU COPII

Au trecut vremurile acelea cand ziua de nastere se serba cu verisorii primari, eventual vecinii de scara si un tort facut de mama cu o zi inainte.

Desi acum este uneori exagerat, e dragut sa poti serba ziua copilului intr-un spatiu frumos amenajat. Unde joaca si voia buna sa fie la ele acasa, unde parintii pot participa alaturi de copii lor dar se pot si retrage in spatii pentru adulti. Noi ne-am propus ca si spatiile de joaca sa fie tematice si sa devina astfel un prilej de joaca/ invatare, de data aceasta impreuna cu alti copii si cu ocazii speciale.

MOBILIER SI ACCESORII PENTRU COPII

Camerele copiilor, sau alte spatii destinate lor ar trebui să pară o “casă mică” pe care micutii sa o poata gestiona singuri. 

Materialele ar trebui să fie scalate pentru copii, astfel încât ei să poată primi instrucțiuni (și apoi să ia inițiativă) în utilizarea lor. Aceastea ar include piese care ar trebui să-i învețe pe micuti să devină independenti (să-și facă propriul pat, să-și sorteze jucariile, sa isi aleaga hainele.. etc.). Mobilierul pe care noi il propunem este unul din materiale naturale si de obicei usor. Pentru a putea fi mutat de copii atunci cand este cazul. De asemenea, ne dorim ca ori de cate ori este posibil, sa propunem piese multifunctionale, care pot fi utilizate pana la varste mai mari.

MOBILIER SI ACCESORII PENTRU COPII