Jos la joacă – Sus la somn

Poate cel mai provocator proiect pentru camera copilului de până acum, universul micuțului Cezar s-a materializat într-un spațiu plin de experiențe, culoare, veselie și neprevăzut. Ca mai toate camerele pentru copii de până acum, și aceasta este o cameră relativ mică, aprox. 18,00 mp. Ceea ce a servit drept punct de plecare a fost înălțimea camerei, care depășea 3 m. Așa cum povestesc eu mereu, e foarte bine să putem separa funcțional zonele din camera copilului, astfel că aici am reușit o delimitare clară între zona de zi și zona de noapte, construind un mini-dormitor pe picioare de unde nu ai vrea să mai cobori, atât este de intim și liniștit.

La „parter”, sub dormitorul suspendat, am propus zone de depozitare pentru haine pe de-o parte și pentru jucării pe cealaltă. Pe unde întorci capul există ceva interesant de făcut. Lângă dulapul cu jucarii am lăsat un perete de desen pe care vă încurajez, chiar vă rog să îl faceți în camerele micuților…chiar și improvizat din hârtie de desen rola de la ikea, lipită și schimbată ocazional – reprezentarea grafică e un mijloc de exprimare chiar înainte de vorbire- desenul ajută la „dezvoltarea unei înregistrări concrete a unor intelecții încă nesintetizate”.

Mai departe, am creat o mică zonă de cățărare, pentru că micul nostru beneficiar se teme de astfel de activități iar motricitatea e foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil – aici va avea mult timp să exerseze și să își invingă fricile.

După cum deja ați observat, tematica acestei camere a fost avionul. Se pare că pasiunea părinților pentru călătorii, sau poate faptul că lucrează în domeniul aviației s-a transmis și fiului, așa că regăsim peste tot elemente care ne duc cu gândul acolo – goluri tip hublou în panoul de protecție al scării către dormitor, trasee aviatice pe perete, mânere tip avioane și harta lumii, realizată din folie magnetică, unde Cezar poate atașa avionașe sau magneți pe care îi aduce cu el din călătoriile lui.

Nu lipsește nici de aici spațiul de lucru, cu un blat poziționat la înălțimea corespunzătoare vârstei lui Cezar dar care se ridică pe măsură ce el crește. Sub blatul de lucru, ca suport pentru piciorușe, am realizat sertare pentru instrumentele de desen, de pictat, de lipit și mai tot ce are nevoie un mic artist în devenire, cum toți sunt la vărsta aceasta.