A&M 2in1room-@arhitectulcopiilor.ro

M&A 2/1 Room

Ce e de spus încă de la început despre această amenajare este că a mers strună din primul moment. Îmi amintesc și acum ziua:) Ideea a venit ca un fulger în câteva secunde, apoi în alte câteva ore am redactat la o viteză maximă soluția tehnică, am calculat și recalculat circulațiile între spațiile pe care doream să le creez și până la amiază ardeam de nerăbdare să îi arăt beneficiarului. Camera aceasta a fost propusă pentru a fi amenajată astfel într-un apartament pentru o familie cu doi copii, situat in centrul capitalei dar cu doar două camere, ce e drept foarte mari. Cuplul tânăr avea nevoie de intimitate dar și de un spațiu de zi împreună cu copii…cei mici la rândul lor doreau un spațiu numai pentru ei, un tărâm așa cum imi place mie să il numesc mereu, un univers al visării și bucuriei dar și spațiu pentru învățare și liniște. Astfel, ideea separării spațiilor prin intermediul mobilierului a venit aproape de la sine…aveam nevoie să obțin două zone distincte din punct de vedere funcțional dar care să nu fie astfel private de lumina naturală.

 A rezultat un living zic eu destul de spațios în care am încorporat și câte un mobilier de depozitare pentru fiecare copil, stanga/dreapta canapelei și o cameră a copiilor, cu paturi individuale, topogan:), minibibliotecă, trepte si podest aterizare si birou la geam pentru două persoane.

Deși spațiu este minunat pentru cei mici și când sunt numai ei doi, bucuria cea mai mare este însă atunci când primesc musafiri iar camera devine un loc al veseliei și distracției in zilele mai mohorâte în care nu se iese la aer.

Toate bune și frumoase, soluție pe placul copiilor, soluție pe placul părinților…și?…cine o execută așa cum ne dorim și cu dragoste pentru natură și meserie? Desigur, aveam deja o listă de colaboratori cu care aș fi putut lucra, dar parcă intuiția imi spunea că există acolo undeva un lucrător al lemnului masiv cu care să pot impărtăși întreaga mea viziune, și nu doar pentru acest proiect, ci pentru toate cele ce vor urma. Abonată fiind la newsleter-ul de la Stejar Masiv, http://www.stejarmasiv.ro, mi-a venit imediat in minte ce mult imi place exprimarea lor din newsletter, cum vor să transmită valoare nu doar să vândă în serie, și atunci mi-am spus, sigur aici o să îmi găsesc răspunsurile căutate. Zis și făcut: am găsit contactul și am sunat. De partea cealaltă a “firului” mi-a răspuns un domn cald și profesionist, era Dl. Călin Pop. Nu m-a putut ajuta cu execuția, dar m-a trimis la Dragoș Costache de la Iplan Furniture https://iplan-furniture.business.site/, și tare bine a făcut.