Locuința loc de joacă pentru întreaga familie

@HAO DESIGN

Un spațiu central destinat întregii familii – cu elemente inspirate din natură

Stilul nostru de viață de azi este atât de agitat încât timpul petrecut împreună cu familia a devenit mai prețios ca niciodată. Proiectul acesta mi-e drag tare, seamană cu trăznitul concept de la noi de acasă (cel cu topoganul în mijlocul fostului living)..a fost riscantă abordarea dar cât de bine ne simțim aici așa cu toții împreună.

Dar să mă întorc la proiect:) – cea mai mare preocupare a soților Stone, un cuplu din Taiwan, în ceea ce privește amenajarea noii lor locuințe a fost aceea de a reproduce un mediu natural, deschis, care ar inspira activitățile creative ale copiilor lor, aducând în același timp membrii familiei împreună. Dacă în cele mai multe case proprietarii oferă un loc de onoare livingului sau salonului, familia Stone împreună cu Ivan, designerul de interior, au venit cu o abordare un pic diferită.

 


Oriunde te uiți – spațiul te invită la joacă

Încă de la început, domnul și doamna Stone au decis ca spațiul destinat activităților copiilor să fie punctul de plecare în conceptul proiectului, astfel încât copiii lor să se poată juca fericiți și să studieze într-un mediu relaxat; părinții și-au dorit, de asemenea, să fie prezenți în cele mai multe momente ale copilăriei celor mici. După discuții ample, s-a conturat treptat ideea creării unei „zone de lectură și joc”. Familia Stone este foarte deschisă, liberă în spirit și orientată către natură. Atât domnul, cât și doamna Stone se bucură de grădinărit, iar grădinița Waldorf la care merge fetița lor încurajează copiii să colecteze crenguțe, frunze și semințe pe care le folosesc pentru a face obiecte meșteșugărești sau pentru a îmbogăți aranjamentul mesei pentru cină.

Când intri în casa familiei Stone, vizitatorul este întâmpinat nu de o cameră de zi, ci de o zonă de joacă și de recreere de 19 ping (aproximativ 60m2). O masă netedă din lemn stabilește tonul; acesta este spațiul creativ în care domnul și doamna Stone își petrec mult timp cu copiii lor făcând lucruri împreună. Piesa de iluminat, obiectul preferat al familiei, care este atârnat de tavan, combină funcții de iluminare și afișare; obiectele artizanale create de fiica lor pot fi plasate în interiorul capacului luminii pentru afișare retroiluminată. Peretele blackboard pe care îl folosesc și eu în aproape toate amenajările, care este poziționat pe partea dreaptă, servește ca o tablă de mesaje pentru toată familia, oferă copiilor o suprafață de desen și doamnei Stone un spațiu pentru a-și nota rețetele. Întreg spațiul central al casei devine astfel unul interactive și experimental.

Îmi vine să povestesc despre fiecare piesă propusă în această amenajare dar cred că imaginile acestea vorbesc mai mult decât aș face-o eu…so enjoy! J


 

Proiectant: HAO Design

Text: traducere Laura Cotoban, din textul oferit de arhitecți

Fotografie: Hey!cheese