Au nevoie copiii de arhitectură?

Oprește-te un moment și gândește-te la tine. Este casa ta un spațiu intim al relaxării și reconectării cu tine însuti? Nu-i așa că ai un loc preferat în care iti place sa iti petreci cateva clipe numai cu tine? Imaginează-ti asta pentru micuțul tău. Cum ar fi, ca atunci când intră în camera lui, sa paseasca de fapt intr-un univers pe care el si-l imagineaza, un spatiu benefic odihnei si in acelasi timp un spatiu in care sa aiba parte de momentele lui de intimitate (si micii au nevoie).

Proiectarea unui spatiu functional si adaptat nevoilor micului beneficiar dezvolta in acestia un sentiment de autonomie dar si responsabilitate; te intrebi cum?

Prin simplul fapt ca pot sa utilizeze de mici toate piesele din camera lor si isi pot ordona jucariile, lucrurile in functie de preferintele lor, chiar daca nu sunt intr-o perfecta ordine asa cum ne-am dori…este ordinea lor. Copii au nevoie sa simta ca pot alege, ca au control asupra vietii lor: cum ar fi ca si camera lor sa ii ajute in sensul acesta?

 

Arhitectura ar trebuie sa existe numai cu bucurie, ea cauta frumosul si ea este pentru oameni. Acesta este rostul ei primordial, sa aduca bucurie celor care beneficiaza de ea. Eu personal mi-am propus sa lucrez pentru oameni, si oamenii mei suni COPII.