Crăciunul Copiilor

Lukmik Idei Brodate, Glob lucrat manual

Crăciunul Copiilor!

Sunt președintele comitetului de părinți la grădiniță. Desigur că sunt.

Săptămâna trecută am fost la ședință. Cu ceilalți președinți. S-au discutat mai multe lucruri printre care, serbarea de Cr[ciun de anul acesta. Anul acesta copiii să învețe poezii (la noi la grădi nu facem treaba aia cu mersul pe scenă și spus poezii cântecele..etc), să pregătească un moment de grup, să fie petrecere cu voie bună și atât, să vină Moșul, să vină Moșul cu cadouri personalizate pentru fiecare copil, să fie cadouri pentru fetițe și cadouri pentru băieței…multe optiuni.

Și la un moment dat, în toată vâltoarea momentului, ascultând discuția aprinsă am realizat cât de departe eram de ceea ce ar trebui să aducă pentru noi Crăciunul, în viziunea mea desigur.

Și cum după o revelație de genu’ ăsta vezi mesaje peste tot…Duminică am fost să vedem proiecția Grinch la Muzeul Țăranului. La un moment dat, după ce Grinch fură toate decorațiunile de Craciun si cadourile copiilor, lăsând în urmă un Cinești trist și nesclipitor, locuitorii orașului se adună în cerc și cântă împreună bucuria de a fi cu toții acolo de Crăciun, chiar și fără toate cadourile și luminițele și globulețele strălucitoare…și mă gândesc, ce le arătăm copiilor noștri despre Crăciun? Cum reușim să construim momente de neuitat dăruind, nu doar primind?

Deși sunt conștientă că nu putem schimba radical obiceiurile, în fond ele dau farmec perioadei, putem totuși contribui cu câte ceva fiecare:

  • Confecționăm cu copiii decorațiunile de anul acesta
  • Cumpărăm cadouri pentru cei dragi de la producătorii locali, ei pun dragostea lor în fiecare obiect
  • Sortăm jucăriile și hăinuțele și dăruim și celor care nu au
  • Încurajăm activitățile de Craciun Părinte – Copil, aceastea sunt bogățiile care merită a fi acumulate în suflețelele lor

PS. Las aici paginile unor producători locali, preteni desigur, dar care fac lucruri frumoase cu multă dragoste și dăruire.

https://www.facebook.com/lukmik.ideibrodate/

https://www.facebook.com/CORONITZE/

https://www.facebook.com/paultoysjucariicrosetate/

Și vă invit și la atelierul pentru părinți și copii din 15 Decembrie, cu Arhitectul Copiilor, adică eu.

Mai multe  Aici.

 

https://www.facebook.com/CORONITZE/?ref=profile_intro_card

Hand Crafted With Love. Coronițe împletite cu vise Florentin Popescu

https://www.facebook.com/search/top/?q=paul%20toys%20-%20jucarii%20crosetate

Paul Toys- Jucării Croșetate

https://www.facebook.com/lukmik.ideibrodate/

LuKmiK idei Brodate